Pentru mine, cafeaua de dimineață e sfântă. Motiv pentru care în fiecare zi, înainte de a merge la birou, mă opresc la cafeneaua de pe drum pentru a-mi începe dimineața cu dreptul. Întâmplarea face că iubirea mea pentru cafea a fost răsplătită tocmai cu o cafenea de specialitate chiar pe drumul meu de acasă spre lucru, care mai și servea cafea to go. Ce mod mai bun de a începe o zi de lucru decât cu o cafea single origin fierbinte în mână (poate din Etiopia, poate din Ecuador, în funcție de specialitatea zilei)?Nu la scurt timp după deschiderea cafenelei, am început să observ că nu sunt singura clientă fidelă, prezentă aici aproape în fiecare dimineață. El… era și el aproape în fiecare dimineață acolo. Se întămpla să îl văd înăuntru, așteptându-și comanda, sau tocmai plecând. Acum știu că și el mă observase încă de pe atunci.Într-o luni m-am străduit să ajung puțin mai devreme decât de obicei, stiind că începuturile de săptămână sunt mai aglomerate.
Bio, eco, 100% natural, sau cum vrei tu să-i spui, ideea e aceeași: lapte condensat, sub cea mai pură formă.
Prăjiturile din ingrediente naturale iubesc laptele condensat Maresi Bio. Crede-ne, le-am întrebat.
Mini-cheesecake cu
lapte condensat
Maresi
Ingrediente
Pregătește toate ingredientele și lasă-le la temperatura camerei pentru aproximativ 20 de minute. Încălzește cuptorul la 180° C, cu grilajul poziționat la mijloc. Pregătește o tavă de brioșe cu formă de hârtie în fiecare lăcaș. Amestecă în robotul de bucătărie biscuiții, muesli, zahărul și sarea până obți o compoziție granulată compactă. Într-un bol se amestecă compoziția cu untul topit până se umezește în totalitate.
În bolul blenderului se pune cantitatea de brânză și se bate la putere medie pentru aproximativ 5 minute. Se adaugă pe rând și se omogenizează vanilia, zahărul, coaja de lămâie, ouăle unul câte unul și laptele condensat Maresi. Crema de brânză trebuie să devină compactă și lucioasă.
În formele pregătite se pune câte o lingură din compoziția de blat și se presează pentru uniformizare pe fundul formei. Se adaugă câte 2 linguri de cremă de brânză (nu umple formele, lasă spațiu să crească compoziția).
Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru coacere 25 de minute la 180° C. La finalul perioadei de coacere, scoate forma și las-o pentru 1 oră la răcit. Introdu în frigider pentru 6-8 ore înainte de servire.
Sugetie de servire: mini-cheesecake-urile se pot orna cu dulceață și fructe la alegere.
Această rețetă aparține Gabrielei Simion de la Masterchef.