Întâmplarea face ca noi chiar ne-am cunoscut „la cafea”

 
 
 
 

Pentru mine, cafeaua de dimineață e sfântă. Motiv pentru care în fiecare zi, înainte de a merge la birou, mă opresc la cafeneaua de pe drum pentru a-mi începe dimineața cu dreptul. Întâmplarea face că iubirea mea pentru cafea a fost răsplătită tocmai cu o cafenea de specialitate chiar pe drumul meu de acasă spre lucru, care mai și servea cafea to go. Ce mod mai bun de a începe o zi de lucru decât cu o cafea single origin fierbinte în mână (poate din Etiopia, poate din Ecuador, în funcție de specialitatea zilei)?Nu la scurt timp după deschiderea cafenelei, am început să observ că nu sunt singura clientă fidelă, prezentă aici aproape în fiecare dimineață. El… era și el aproape în fiecare dimineață acolo. Se întămpla să îl văd înăuntru, așteptându-și comanda, sau tocmai plecând. Acum știu că și el mă observase încă de pe atunci.Într-o luni m-am străduit să ajung puțin mai devreme decât de obicei, stiind că începuturile de săptămână sunt mai aglomerate.

Maresi Lapte Condensat

Varianta originală, pentru că știm că ești un tradiționalist.

Maresi Lapte Condensat Original, sau marele clasic, cum ne place nouă să îl numim, e cea mai
bună alegere pentru catifelarea cafelei de dimineață.

 

Preferatul
cafelei

Contrastul dintre cafeaua amăruie și dulceața laptelui, face ca cele două să fie perechea perfectă.

Nimic nu se compară cu o cafea tare, îmblânzită cu un strop de lapte condensat Maresi. Încearcă pe pielea ta.

Valori nutriționale

Cupcakes cu lapte
Condensat Maresi

Ingrediente

Blat
Făină 150g
Cacao pudră 40g
Bicarbonat 1g
Praf de copt 3g
Sare 1g
Unt 70g
Ouă 2
Lapte Condensat Maresi 150g
Zahăr 120g
Cremă
Zahăr 100g
Ouă 2 albușuri
Unt 110g
Apă 2 lingurițe

Mod de preparare

Blat:

Încălzește untul și apoi spumează-l cu zahărul, peste care adaugă ouăle și laptele condensat Maresi. Într-un bol separat amestecă făina cu pudră cacao, bicarbonatul, praful de copt și sarea, apoi adaugă această compoziție peste cea cu unt și amestecă pană la omogenizare completă. Încălzește cuptorul la 180° C, pune compoziția în formele de cupcake (nu umple formele, lasă spațiu să crească compoziția), apoi introdu-le în cuptor pentru 20 de minute. După ce le scoți din cuptor, verifică cu ajutorul unei scobitori dacă sunt bine coapte și lasă-le la răcit.

Cremă:

Într-o cratiță la foc mic se topesc 40 g de zahăr cu o lingură de apă, iar când ajunge la punctul de fierbere, mai așteaptă 2-3 minute, apoi stinge flacăra. Zahărul rămas se bate spumă împreună cu albușurile. Se toarnă în fir subțire siropul fierbinte de zahăr și se mixează puternic crema până când amestecul se răcește. Cu ajutorul mixerului încorporează și untul, crema fiind gata în câteva minute. Poți da o culoare foarte frumoasă cremei cu ajutorul unor fructe de pădure presate sau frunze de mentă, încorporate în cremă.

Această rețetă aparține Gabrielei Simion de la Masterchef.

  • 35 minute
  • ușoară
  • 12 porții
 

Unde ne găsești?

Caută-ne în supermarket-urile din orașul tău și creează o nouă poveste de
dragoste între cafeaua ta și laptele Maresi.

Milioane de oameni se bucură de experiența cafelei cu un lapte autentic austriac.

Bucură-te și tu!